İşkur Gençlik Programı Kapsamında İstihdam edilen öğrencilerimizin devamsızlık konusunda imzaladıkları taahhütnamenin aşağıdaki maddelerine göre hareket etmeleri gerekmektedir.

13. Katılımcıların programa devamı zorunludur. Katılımcılar yükleniciye bilgi vermek ve onay almak kaydıyla; katılım günü olarak belirlenen günler için program süresinin 6 aya kadar olması durumunda 7, daha uzun süreli olması durumunda ise 10 güne kadar izin kullanabilir. İzin kullanılan dönemde katılımcıya herhangi bir ödeme yapılmaz ve SGK bildirimi de devamsızlıklar düşüldükten sonra kalan süre üzerinden yapılır. İznin kullanımı için, izin dilekçesinin yükleniciye onaylatılması gerekmekte olup eğitim günlerine denk gelen izin talepleri dışında dilekçede mazeret bildirilmesi zorunlu değildir.

14. Sağlık sorunları, evlenme, doğum ve birinci derece yakınlarının vefatı ve benzeri durumlar da izin süresi kapsamında değerlendirilir. Bu kapsamda kullanılacak izinlerde mazeret durumunun belgelendirilmesi şarttır. Ancak kamu düzenini ve programın sürdürülebilirliğini etkileyecek salgın, olağanüstü hal, seferberlik halleri ve benzeri durumlar nedeniyle yaşanacak devamsızlıkların izin süresi kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceğine Genel Müdürlük karar verir.

15. 5510 sayılı Kanuna göre iş kazası ve meslek hastalığı kapsamına giren sağlık sorunları hariç, herhangi bir nedenle Yönetmelik ile belirlenen izin sürelerinin aşılması halinde, yüklenici tarafından katılımcının ilişiği kesilerek İl Müdürlüğüne bildirilir.

16. Katılımcıların yüklenicinin bilgi ve onayı olmadan ya da belgeye dayalı mücbir nedenleri olmadan bir gün bile devamsızlık yapmaları durumunda programdan ilişikleri kesilerek il müdürlüğüne bildirilir.

17. Programa katılmaya hak kazanan katılımcının programa başladığı ilk fiili gün katılım sağlamadan ayrılması halinde, herhangi bir ödeme yapılmaz.

18.  Her katılımcı devam ettiği günler için Devam Kontrol Çizelgesine imza atmakla yükümlüdür.

Taahhütname